dilluns, 17 de juny de 2013

Un dia complert de circ i muntanya

El passat diumenge vàrem gaudir d'un meravellós racó del nostre país, que des del 1978 és reserva de la biosfera, el Parc Natural del Montseny. A les 12.00h vàrem anar al Circ Cric, jo encara no havia tingut el plaer de veure el Tortell Poltrona en acció i directe. Va ser un veritable plaer. La baldufa i el seu papa ja hi havien estat quan jo estava anul·lada per l'embaràs del nino, tornar-hi li va agradar moltíssim i el petit de la casa també va fruir molt. Amb només un anyet va estar atent gairebé tota l'estona i, com ja és habitual en ell, era sonar música i el seu cos començar-se a bellugar. 

Per a mi Tortell Poltrona és un patrimoni cultural en sí mateix, algú que és capaç de crear Pallassos sense Fronteres em mereix tot el respecte del món. A més a més, és d'aquelles persones que creen des de les arrels, posant en valor la cultura de la qual ha begut.


Després vàrem dinar a les taules que tenen a fora sota una carpa, una idea genial, ja que dinar de pícnic és l'opció més freqüent entre els assistents, perquè l'escenari t'hi porta de forma natural, i et permet aprofitar la tarda per respirar aire pur i descobrir territori. En el nostre cas, vàrem pujar a visitar el Castell de Montsoriu. Tot una mica estressant, perquè havíem de ser a les 16.00h -l'única hora de visita a la tarda- i pujar més de dos quilòmetres amb mainada petita requereix paciència i anar fent.


Tot i així, l'excursió és espectacular, i permet compaginar natura i patrimoni, exercici i cultura. Si vestiu l'excursió amb una mica d'imaginació, la vostra mainada passarà un dia genial! Penseu que el Montseny és terra de bruixes i bandolers!
Ara bé, no cal que ho feu tot el mateix dia, el Montseny té molts racons, és una meravella que cal descobrir poc a poc, així que podeu dividir la proposta en dues jornades. Amb el bon temps podeu anar al circ i aprofitar per banyar-vos al riu, i a la tardor aprofitar l'ascens al castell per ensenyar a la mainada els fruits que el bosc ens proporciona, com les castanyes i els bolets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada