dilluns, 25 de març del 2013

Ensenyant a estimar els llibres

Fa segles que no tinc temps per escriure res al bloc, ja sabeu, vida de mare treballadora -afegint la meva activitat política. Avui m'he obligat a fer una nova entrada, i un altre cop us parlaré de llibres, en aquest cas, de contes. Aviat serà Sant Jordi i us vull recomanar literatura per a la vostra mainada. No hi ha res millor que ensenyar l'amor als llibres, amb mi ho van fer, i n'estic infinitament agraïda. 

Per començar us proposo un recull de contes preciós, són contes breus que expliquen d'una manera molt dolça històries vinculades amb la nit i la son. Perfectes per explicar mentre amanyagueu als vostres infants abans d'anar a dormir. A més a més, la portada disposa d'una roda que permet triar a sorts el conte que explicareu. Es tracta del llibre Somiacontes, 10 contes per somiar tota la nit (Ed. Parramon):



Com a segona opció us recomano un conte per començar a treballar amb els nostres infants la igualtat entre homes i dones. Per contrarestar el bombardeig sexista que reben i ensenyar-los que la llibertat de l'altre s'ha de regar i cuidar com un bé molt preuat. En aquest cas parlo del conte Artur i Clementina (Ed. Lumen)(Nota:  Tot i que no tinc la imatge, el conte està en català).


Per últim us proposo la col·lecció Cuca de llum de l'editorial Baula, una col·lecció pensada per als més petits de la casa, per ajudar-los a endinsar-se en el meravellós món del llibre. Contes de poques pàgines i dures, amb il·lustracions molt vives i amb històries ben divertides. Us en poso un parell d'exemples, Que ve el llop! (Li estan preparant una festa d'aniversari) i Les deu gallines:



I no ho oblideu, tots aquells que sigueu de Viladecans, encarregueu la lectura de la vostra mainada a Els nou rals. Una flor no fa estiu, i la llibreria necessita un suport sostingut i constant.

2 comentaris:

  1. me ha encantado sobretodo el del Somiacontes... si lo veo para Sant Jordi lo compro!!

    ResponElimina
  2. Gracias! Es un libro precioso. Si lo compras, no te arrepentirás.

    ResponElimina